Bruno Cabral:

Un brasiler a Catalunya per parlar de formatges?

Em dic Bruno Cabral. Sóc brasiler, de Sao Paulo, casat amb Anna i tenim dos fills Joan i Aina. Avui quan em pregunten quina és la meva professió, m'agrada dir que sóc emprenedor. M'atreveixo i m'agrada obrir camins nous de negoci que em permetin créixer i que es tradueixin en projectes que creïn benestar social.

L'any 2006 vaig arribar des de Sao Paulo per estudiar cuina professional a Barcelona i producció de formatge a l'Escola Rural de Caldes de Montbui, IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agrària). Després de 3 anys formant-me al món del formatge en una de les millors botigues gastronòmica de Barcelona, ​​el 2013 vaig ser convidat a participar com a jurat als World Cheese Awards, els premis més valorats del món formatger, a Birmingham, Anglaterra.

Des de llavors sóc l'únic Sud-americà dels 16 Supreme Judge d'aquest esdeveniment. També sóc jurat a Lactium, festival del formatge que se celebra a Vic.

Recuperant el formatges artesans del Brasil

El 2014 vaig obrir la botiga Mestre Queijeiro a Sao Paulo, Brasil, la primera botiga amb estructura professional i especialitzada en formatge artesà brasiler. A poc a poc vaig crear una xarxa comercial molt sòlida basada en el respecte i l'amistat amb proveïdors i clients.

El mateix any vaig idear i posar en marxa el Primer Certamen del Formatge Artesà Brasiler, el "Prêmio Queijo Brasil", amb el suport de la revista gastronòmica "Prazeres da Mesa", i que aquest any celebra la 5a edició amb més de 600 formatges inscrits . El 2015 vaig publicar un llibre sobre formatges brasilers, "Queijos Brasileiros a Mesa com Vinho, Cachaça i cervella", el primer a dedicar les seves pàgines exclusivament a la producció artesanal de país.

El 2017 vam formalitzar la primera Associació de Minoristes de Formatge Artesà Brasiler, potenciant la xarxa comercial de país. Actualment sóc president de l'associació ComerQueijo.

Després de vuit anys dedicant-me al formatge artesà al Brasil, vaig aconseguir, mai sol, el que semblava impossible: oferir assortiments de formatges locals tant als millors restaurants estrella Michelin de país com a les taules més populars.

Coneix la meva selecció de formatges

El meu llibre "Queijos brasileiros à taula"

"Les sorpreses que es desvetllen en un tast de formatge amb catxa, vi o cervesa són moltes. La disputa de sabors i sensacions entre el formatge i la beguda que l'acompanya és intensa. Amb personalitats fortes, un tracta de prevaldre sobre l'altre. .. En alguns casos, un dels dos es destaca. Però, això sí, hi ha unions felices, que donen com a resultat un ball harmoniós, en què es destaca, exalta, les característiques de cadascun dels integrants”.

Compra'l aquí