Tot sobre el formatge
Què és el formatge?
El formatge és un aliment ple de vida compost per llevats, fongs, bacteris, minerals, proteïnes, sucres i altres components que influeixen directament en el gust, la textura i l'aroma de cada formatge. Tots aquests elements estaran directament vinculats al territori d'on prové el formatge, rebent forta influència de la vegetació i l'alimentació natural que rep el ramat d'on prové la llet. A més, la climatologia de la regió també és importantíssima per al desenvolupament de tots els elements fonamentals que definiran el formatge.
L'últim (però no menys important) subjecte transformador del formatge és el factor humà, on el mestre/a formatger/a definirà el formatge d'acord amb les seves tradicions locals i coneixements tècnics que se sumessin als factors del territori i dels components naturals del formatge. Aquests tres factors junts fan que cada formatge sigui únic. Un mateix formatge d'una mateixa formatgeria mai no serà exactament el mateix d'un lot de producció a l'altre, sempre hi haurà una petita variació de gust, textura i aroma, d'acord amb l'estació de l'any, l'ànim del mestre/a formatger/a, les condicions del ramat. D'això en diem estacionalitat.
Els nostres FAQs volen contestar moltes de les vostres preguntes, però coneixent ara totes aquestes variants de la producció del formatge entendreu que no existeix ni una sola pregunta la resposta de la qual sigui un simple si o un no.
Les respostes seran sempre plenes de variables perquè pugueu entendre els perquès i gaudir al màxim de cada formatge de la nostra selecció.
Puc menjar l'escorça del formatge?
Introduir resposta aquí
Quina és la millor manera per conservar el formatge?
Introduir resposta aquí
Amb quins ingredients es fa el formatge?
Introduir resposta aquí